Kalas!

Igår var det dags för mattes systers 50-års kalas! Vi packade in alla hundarna och åkte dit redan i fredags för att hjälpa till. Fanny var tack och lov, bra i magen igen! Hela fredagen ägnades åt matfix och kalaspyssel och på kvällen blev det champagne och hamburgare!


Husse och Lena fixar med bord


Matte och syster i köket. Freja tar som vanligt på sig den viktiga uppgiften att övervaka matlagningen!


En liten smakbit ramlade ner!

Fanny fick tyvärr tillbringa större delen av tiden i sin bur. Hon var naturligtvis på sitt allra värsta och bråkiga humör. Dessutom överhungrig eftersom hon bara fick äta dietmat dvs en liten klutt ris och torsk varannan timme. Festen tillbringade hon tjutande och skällande i buren tills hon slocknade och när vi skulle åka hem så fick vi knappt liv i henne.


Äntligen matdags! Fanny fick äta sin "klutt" inomhus så att hon slapp se de andra hundarna glufsa i sig


Fanny busar med Kompis

Kalaset då? Jo efter lite stress och stök så blev det jättelyckat! Syster hade önskat att alla som kunde skulle ha folkdräkt och det var många som hade fina dräkter på sig. Matte fick dåligt samvete som har hållit på med sin dräkt i typ ett kvarts sekel och inte fått den färdig ännu. Hade varit kul att ha den på festen...


Syster fin i dräkt


Mamma fin i dräkt


Freja har intagit sin "om det ramlar ner något är jag först på plats"-position


Men det tyckte inte matte och husse var någon bra idé så Freja fick sitta vid sidan av dock fortfarande med fokus på matbordet!


Fanny fick också betrakta festen på håll. Matte ville inte se några leriga tassavtryck på alla fina dräkter!


Lite sång och dans. Freja tittar på och undrar varför folk inte äter istället!

Förberedelser inför 50-års kalas

Eftersom mattes kära svägerska är silversmed så har Freja naturligtvis ett fint halsband med silversmycke att ta på sig vid festliga tillfällen. Lena - Fanny vill också ha ett!!!


Nyputsat och fint inför kalaset på lördag!

Fanny - en ko?

Skickade husse till apoteket för att köpa magmedicin till Fanny. Husse tänkte att "jag köper en stor förpackning, kan vara bra att ha" och kommer hem med en förpackning som man ska ha till kor och hästar!!!


Den här groteska saken ska vi alltså stoppa i mungipan på lilla Fanny!

Husse är ganska bra på "jag köper en stor, kan vara bra att ha"-saker, senaste fyndet var en hel bal med bomull som tar upp ungefär 25% av förvaringsutrymmet i badrummet! Vår förbrukning av bomull är väl ungefär någon tuss i månaden...

Magsjuk hund

Igår fick Fanny vara med Freja och svärföräldrarna på landet. Resultatet av det var att hon blev jättedålig i magen... Om det var för att hon sprang för mycket, åt något olämpligt eller av något helt annat skäl vet vi inte. Hur som helst blev det ingen kurs för oss igår när hon var så dålig och det var ju väldigt trist! Idag mår hon bättre så det är ingen fara med henne!


Trött Fanny med svärmor

Semester!

Idag tog vi en snabb tur ut till landet och lämnade Freja där på en liten avkopplande minisemester! Freja ska vara där till på tisdag. Svärföräldrarna pysslar om henne som en liten prinsessa och det gillar Freja! På tisdag får hon sällskap av lillsyrran som ska vara där över dagen.


Freja softar i skuggan på favoritplatsen


Fanny for omkring som en vettvilling


och stupade efter en stund i ungefär 10 sekunder, sen var det full fart igen!


Freja är lite sur här, hon hade hämtat ett vedträ åt sig ur vedhögen men det snodde Fanny. Hon vill alltid ha det Freja har. Frejas tuggben är mycket godare och hennes leksaker är mycket roligare. Freja är så dumsnäll så hon släpper bara grejerna och låter Fanny ta dem!

Golf!

Idag har Freja spelat golf med husse och husses kompis Jocke!


Började med lite uppvärmning


Vart tog bollen vägen? (Egentligen ska hundar vara kopplade på banan men Freja är så duktig så hon får gå lös om det inte är så mycket folk ute)


Här husse! Jag hittade! Duktig tjej


Halvvägs vankas det fika. Freja är superfokuserad på kiosken!


KORV! Freja får en kall och brukar bli bjuden av tjejerna i kiosken


Smask!


Får man hoppa i tro? (Ibland hoppar hon i men idag fick hon inte bada)


Freja ligger snällt vid bagen och tittar på när husse puttar. En gång har hon skämt ut sig på golfbanan - en kille som provsvingade och provsvingade och provsvingade, till slut blev Freja så frustrerad så hon skällde till - mitt i baksvingen!!


Sista hålet! Freja blir faktiskt trött av det här, hon måste sköta sig och ligga tyst och stilla när någon slår eller puttar. Ibland får hon också söka efter bortslagna bollar. Det tar på krafterna att vara fokuserad en hel runda!

Första blodbadet

Husse råkade klippa lite för långt, Fanny skrek till men satt snällt kvar i mattes knä och lät husse klippa vidare. Hon är verkligen en pärla!

Den som lider mest av kloklippningen är nog matte. Allt sedan jag skulle klippa Frejas klor när hon sov (!!!) och jag klippte naturligtvis för långt! Freja for upp och gallskrek i högan sky (så klart!!!). Sedan dess vägrar matte att befatta sig med klotången. Det är ett under att Fanny är så snäll när vi klipper eftersom matte sitter stel som en pinne och blundar...


Blod!

Att ta sig vatten över huvudet

Jo det känns så när man anmält en 5-månaders valp till en tävlingslydnadskurs. Särskilt som de andra hundarna var vuxna och verkade superproffsiga. Skönt att Frodo också går kursen! Hur som helst så tränar vi flitigt "fot" framför spegeln. På "bebisnivån" ska Fanny bara sitta tätt brevid och få klick och godis när hon tittar upp mot mig. Själv ska jag titta rakt fram och inte på henne, därav spegeln. Vi övar även "ligg" som går ganska bra och "stå" som inte funkar alls! Man ska kasta iväg en godis så att hunden springer fram till den och "stannar" dvs stannar och äter upp godiset - problemet är att Fanny inte ens hittar godiset! Dessutom så springer hon inte efter det när jag kastar eftersom vi lärt henne att hon inte får det förrän vi sagt varsågod! I alla fall något som sitter i ryggmärgen...


Trött blev hon i alla fall igår kväll och somnade rygg mot rygg med Freja

Kurs

Igår var det den sista lektionen på valpkursen. Men ingen rast ingen ro - imorgon ska vi börja på grundkurs i tävlingslydnad!


Som vanligt har Fanny bara ögon för sin bror!


Stora fina Frodo (som här bara har ögon för Fanny - de är som magneter!)

Freja då? Jo hon tog det lugnt hos svärföräldrarna medan vi var på kurs. Frejas helg har innehållit golf och löpning (11 km är husse noga med att påpeka!). Dessutom använder vi Freja som distraktion för Fanny när vi är ute och tränar att fingå. Skittråkigt tycker Freja som är van att kuta i skogen och leta efter matte och husse som av någon anledning försvinner hela tiden. Dessutom brukar de tappa saker också som man måste leta reda på. Vi har hemskt dåligt samvete för att vi ägnar så mycket tid åt Fanny och att Freja får stå åt sidan lite. Men det ska det bli ändring på nu!   


Stor tjej!


Idag fyller Fanny 5 månader! Hon börjar bli en stor tjej nu, väger strax under 20 kg och har nästan kommit ikapp Freja på höjden.

 
Fannys första lilla röda band som hon fick när hon föddes (tack Eva för att
du sparade!) och dagens fästinghalsband!


Fina Fanny!

Regnpromenad

Precis hemkomna från en promenad i ösregn! Fanny blev jätteblöt och fick torkas med handduk. Inte det lättaste när hon tror att det är bus på gång! Men nu är hon torr och matte har bytt till torra kläder! Värre har husse och Freja det som är ute och spelar golf i regnet...


Ganska skönt ändå med en torr handduk!

Kvällsdopp

Igår kväll var vi till Sättra och tog ett kvällsdopp, alltså Freja tog ett kvällsdopp! Matte och husse tycker det är alldeles för kallt och Fanny är än så länge en badkruka! Men det är väldigt spännande att titta på när Freja badar, Fanny blir alldeles till sig i trasorna, skäller och studsar upp och ned. Snart ska hon nog också våga sig i.


Skönt efter en varm dag!

Efter badet blev det så klart en massa bus. Fanny tycker det är härligt läskigt när Freja är blöt och ruskar sig på henne!


Bus med blötdjuret

Tips från coachen

Tänk vad en liten påse med burklock kan göra! Fick tips av kursledaren på valpkursen att ha en plastpåse med burklock i för att förstärka "nej".

Så här gjorde vi:

Fanny drog i kopplet, jag sa nej, hon brydde sig inte om det och kursledaren skramlade till med påsen vid rumpan på henne samtidigt som jag sa nej. Jätteotäckt tyckte Fanny och jag ömkade henne lite för att förstärka ännu mer.

Sen lyssnade hon helt plötsligt direkt på mitt första nej! Det här har hållit i sig men jag påminde henne i alla fall idag att jag också har en sån där läbbig påse och att när matte säger nej så betyder det faktiskt nej!

Till och med när läskiga, fladdriga boxerhannen (jätteotäck kille) gick förbi - hon skäller alltid då men matte sa nej och Fanny var tyst!

Matte får väl överge en av sina principer om hunduppfostran, vi har ju aldrig behövt ta till sånt här med Freja. Fanny är en tuffare tjej helt enkelt! 


Mirakelpåse?


Numera from som ett lamm?

Solen skiner

Efter en mindre lyckad söndag så skiner solen igen!


Fanny solar sig på trappan

Vet inte hur mycket jag vill gå in på gårdagen men jag kan säga att den innehöll andhuvudätande (!!!), extremt mycket bajsätande och sedan extremt mycket kräkande. Jag kan även meddela att uppkräkt bajs slår allt annat i luktväg...

Idag har vi varit på brukshundklubben och övat inkallning


Här väntar Fanny på mattes "hiit" - det är jättejobbigt!


Det blev såklart lite spring och bus också

Sen övde vi på att fingå


Så här ser det ut när Fanny går "nära"

Fredagsmiddag!

Matte hade köpt fin entrecote att grilla


Fokuserade hundar!

När matte och husse hade ätit fick tjejerna mat från tallrikarna med lite kött och köttsaft på


Fanny är lite ovan att äta mat från tallrik och sprider maten över hela
golvet

Fredagsmys

Skulle ta en fin bild på mysiga tjejerna som låg och såg så gosiga ut. Naturligtvis bytte Fanny precis ställning och istället blev det en:


JAG-ÄR-EN-LIVSFARLIG-PIRAYA-OCH-SKA-SNART-ÄTA-UPP-DIG-bild

Nå - det är ju inte så farligt som det ser ut, Fanny gäspade. När Fanny gäspar så skriker hon samtidigt. Faktum är att hon låter väldigt mycket hela tiden. Jag har alltid velat ha en hund som "pratar" och tyckt att det har varit tråkigt att Freja inte alls gör det. Nu har jag blivit bönhörd och det ordentligt! Det roligaste är när man är tvungen att flytta på Fanny när hon har somnat. Då kommer det nåt konstigt avgrundsvrål, om man inte kände henne skulle man nog tro att hon hade blivit galen!

Ändrade planer

Idag skulle Fanny och matte ha gått på Solvalla och tittat när mattes häst (nja alltså en tjugondel av en häst...) sprang sitt kvallopp. Men matte är förkyld och tyckte inte det var någon bra idé att stå där i kyla och blåst. Valle, som hästen kallas klarade i alla fall kvalet och är redo att börja tävla och springa in MILJARDER åt matte!!! 

Freja och husse körde veckans sim idag. Vi har en rätt bra fördelning - husse (hurtbulle) kör den fysiska träningen och matte (ickehurtbulle) kör den mentala!


Om Frejas gröna dinosaurie försvinner vet vi inte hur det går - husse 
glömde den en gång men som tur var låg den i kvarglömtlådan!

Jag hade ju tänkt mig fina bilder på Fanny när hon tittar på travhästar och äter korv, men det får väl bli en bild på Fannys grop bakom vinbärsbusken i stället. Hon kämpar tappert med den!


På god väg mot Kina


En spännande dag

Dagen började med att vi skjutsade Freja till dagis och Fanny var med och hälsade på. Vi har valt att ha Freja på dagis under valptiden så att hon kan få vara lite som vanligt och för att Fanny ska kunna uppfostras och tränas utan så mycket störning. Fanny ÄLSKAR Freja och när Freja är hemma är det bara hon som gäller! I augusti ska Fanny också börja på dagis och "fröknarna" verkar se fram emot det, de är väldigt förtjusta i henne!


Favoritleken dragkamp. Fanny drar Freja över golvet - stark tjej!

Sen bar det av till veterinären för Fannys första rabiesspruta. Lite dåligt samvete för att vi inte gjort det ännu men bättre sent än aldrig. Hon var jätteduktig, bara ett litet pip! Sen for vi till Vällingby Centrum och promenerade lite där (spännande!) innan det var dags för husse att ta över. Nu på kvällen har vi kört lite inomhussök, jag blir lika imponerad varje gång, hon är helt otroligt duktig! Freja är ute med husse och husses kompis Jörgen på joggingrunda.


Konstig min men söt ändå!
















Hundöarna

Fanny har varit lite rädd för andra hundar och det jobbade vi med idag. Vi åkte ut till hundöarna och tränade. Hundöarna är två små öar mitt i Drottningholmsparken där hundar får vara lösa. Det var många hundar där i olika storlekar och åldrar. Fanny var rädd för den första hon träffade men sen var det full fart och lek och bus! Vi passade på att öva inkallning också och Fanny kom som ett skott när vi ropade, även fast hon var fullt upptagen med hundbus! Duktig tjej! Freja badade (såklart...) och sen sprang hon omkring och ruskade sig på folk. Tur att det bara var hundägare där.

Glömde naturligtvis kameran!

RSS 2.0