Valborgspromenad

Idag har vi tagit det lugnt och mest promenerat. Vi tränar intensivt med Fanny på att gå fint i koppel. Det har inte funkat riktigt men nu gör vi stora framsteg!


Fanny går fint med husse!

Sen blev det lite bus också så klart!


Vem är vem? Vad är fram? Vad är bak?

Nu spelar husse golf och matte lagar valborgsmiddag, svamplasagne med pesto och chokladpudding blir det idag!

Trevlig valborg!

Freja 7 år forts

Freja tackar för alla gratulationer på sin stora dag!


Tårtan - matte funderar på om man kan göra karriär som hundkonditor



Freja fick en fin present från dagis!


Freja 7 år

Idag fyller världens finaste Freja 7 år! Freja fick extra god frukost med lite skinka och korvbitar. Fanny fick också så klart! Ikväll fortsätter firandet med någon slags hundtårta.


På födelsedagsmorgonpromenad


Finaste sjuåringen

Så här såg Freja ut när hon var fyra veckor. Jag hade lånat en kamera som jag inte riktigt begrep mig på, så den enda bild vi har är när hon kissar! Men oj vad vi tittade på den och visade stolt upp den för alla!




De svåra besluten i livet

Nu är mattes "pålle" hemma igen efter vinteridet. Men det är snart slut på det roliga - jag har, efter stor vånda, bestämt mig för att sälja den. Det funkar helt enkelt inte med två stora hundar (det har knappt funkat med en) det är bara så tyvärr... Jag tröstar mig med att jag har de två finaste hundarna i världen att slänga in i kombin och det är inte det sämsta!

 
Snart ett minne blott - buhuu!


Valphinder

Idag fick vi sätta ett valphinder i ytterdörren också - inte för Fannys skull dock - utan för Frejas! Den dumma hunden kan inte få nog av att ligga i solen och steka sig. Om vi skulle låta henne ligga så länge som hon vill så skulle hon få värmeslag!


Skitsur Freja

Det här med valphinder verkar vara ett väldigt känsligt ämne för Freja. Vi har ett lågt hinder in till vardagsrummet så att hon ska kunna gå in där om hon vill vara i fred. Men inte då, hon sätter sig framför och ser förnärmad ut och kan absolut inte hoppa över (hon skulle kunna KLIVA över det om hon ville...)


Det JÄTTEHÖGA valphindret som inte Freja tar sig över


Den här lilla saken ploppade ut när Fanny försökte hoppa upp och bita
i husses tröjärm - "så där går det om man är dum" sa husse ;)

En underbar dag!

Nyss hemkomna från syster och svägerska i Stjärnhov. Vi har haft en underbart härlig dag med mycket hundbus och jättegod mat! Freja fick äntligen bada, först i ett sunkigt skogsdike och sen i sjön Båven. Hundkusinen Kompis hade det lite jobbigt att hänga med två vilda tjejer så han sover nog gott nu! Det gör i alla fall Freja och Fanny (helt utslagna).


Vacker vårhage


Alla hundar var väldigt intresserade av bullarna, särskilt Freja


Godissök! Freja är oslagbar i den här grenen, Fanny är på god väg men
Kompis fattar inte riktigt eller så var det inte tillräckligt gott godis...


Kompis lite avvaktande inför de galna tjejerna


Jäklar - en bur här med!

Efter en dag på landet


Det värsta är att man blir så himla trött!

En dag på landet

Idag var det landetpremiär för i år! För Freja är det paradiset och Fanny tyckte det var hur kul som helst med en stor tomt att härja runt på!


Bus!


Jäklar - det fanns en bur här också!


Med husses pappa på bryggan. Freja får vara kopplad - annars hoppar hon
 i och det är lite för kallt ännu tycker matte och husse


Mera bus!

Jobb

Idag har Fanny jobbat på Mattes jobb. Hon arbetade mest med att vakta huset och hon gjorde tydligen ett bra jobb för hon fick lön (skinka) av chefen.


Vaktar


VD med skinka


Och så träffade hon en massa roliga människor förstås!


Kompisen Bosse

Det saknas nåt!

Äntligen har Fanny börjat tappa tänder! I och för sig så bits hon inte alls lika mycket längre, det händer mest när hon är trött eller väldigt uppe i varv. Men det ska bli väldigt skönt att slippa de där sylvassa sakerna!


En tappad tand - saknad av ingen

Träningssöndag

För Freja började dagen med en joggingtur med husse. En viltvårdare blev arg på husse för att Freja var lös, husse blev ännu argare... Sedan åkte vi till brukshundklubben och tränade inkallning med Fanny.

Inte så lätt att hänga med och fotografera när Fanny kommer i full karriär


Prövade även agilitytunnel - det var kul tyckte Fanny

Lördagkväll

Freja har inte hunnit med att lära Fanny så särskilt mycket ännu, men att vara på plats i köket när det lagas mat har hon i alla fall fått Fanny att förstå! Fanny kan ligga och sova djupt men när Freja springer in i köket så far Fanny upp och är snabbt på plats. Matte tycker det är kul med dessa beundrande blickar som följer minsta lilla moment i matlagningen! I kväll ska vi grilla torsk och räkor, smask tycker Freja och Fanny


Mattes fanclub

Fanny 4 månader idag!

Tiden går, Fanny fyller 4 månader och har bott hos oss i exakt 9 veckor! I kväll får Fanny och Freja fira med något extra smask! Fast Fanny äter nog gärna Frejas också, hon vill äta både sin egen och storasyrrans mat. Matte och Husse får stå beredda som rugbyspelare för att fånga in henne när hon ska kasta sig över Frejas matskål! Snabb som en vessla är hon också

 
Fanny sover på sin älskade elefant någon av de första dagarna


Fanny sover fortfarande på sin älskade elefant men nu syns den knappt under henne  

Mattes arbetsplats


Jag försöker göra löner men Fanny tycker matte är skittråkig och vill att vi ska leka med bollen istället. Jag tror att det är tandlossning på gång för nu tokgnager hon på allt hon kommer åt. Jag kommer att återlämna ett par pärmar till jobbet med tydliga spår av valp med kliande tänder...


Kom igen nu matte!

Fanny 17 veckor

Vi firade med att åka till djuraffären och köpa ett nytt halsband och en säck mat. På 9 veckor har Fanny vuxit ur ett halsband, en sele och en bilsele och hon har satt i sig 18 kg mat!!! Sen åkte vi till veterinären för veckans vägning, 1 kg den här veckan också, nu väger hon 16 kg!


Snygg i ökenkamoflage!


Tidigare idag fick Fanny tokspel när hon lekte med en bit mossa


Ny leksak

Idag upptäckte Fanny att vattenslangen är en väldigt rolig leksak! Att vi har ytterligare ett blötdjur har vi redan förstått. Att duscha bekom henne inte nämnvärt, regn bekommer henne inte heller och för det mesta har vi en sjö runt vattenskålen då vi numera har TVÅ hundar som inte kan svälja ordentligt när de dricker! Förmodligen får vi snart vattenskador och måste byta golv...


Fanny med sin nya upptäckt!

Ordningen återställd

Nu är Freja sig själv igen! Hon dricker ordentligt och äter dietmat - kokt torsk och ris!
Igår hade vi delar av familjen Harju/Lindfors/Robertsson här på grillmiddag (mycket trevligt!) och Fanny var i sitt esse och flängde runt och "smakade" på alla gäster! Idag har det varit en lugnare dag, men lite koppelträning har vi kört och nu ska det bli lite inomhussök med båda vovvarna!

Freja som vi är vana att se henne vid matbordet


Husse blir ordentligt rengjord efter morgonens joggingrunda - svett är GOTT!!!

Ett liv i spyor

Efter en natt med många kräkningar (Freja) upp och torka (Husse) pinka på golvet (Fanny) upp och torka (Husse) så började Freja äntligen dricka vatten själv och må lite bättre! Nehe - då var det dags igen, hulkningar hördes från hallen. Nehe - Fanny kräktes upp hela frukosten som genast återanvändes med god aptit - urrk!!!

Som om inte det vore nog;

Vår nyöppnade ost efter ett obevakat ögonblick (Fanny såklart)


Trist start på fredagen

Freja har spytt galla hela morgonen och ligger bara och vilar. Vet inte om det har med gårdagens vaccinering att göra. Usch, blir alltid så orolig när hon kräks - två gånger har hon nämligen varit så magsjuk så hon fått ligga inne på dropp. Hoppas hon blir bättre snart!
Något som är fascinerande är Fannys reaktion! Normalt flänger hon omkring och hoppar och nafsar Freja för att få igång henne. Nu nosar hon bara lite oroligt på Freja och vill ligga nära. Hur lugn och snäll som helst!
 
Mattes söta Frejis

Storm

Idag har Fanny lite problem - hennes favoritsysselsättning är att fånga löv och nu flyger de omkring ÖVERALLT!!! Inte lätt att hinna med för en liten valp

Full fart!


men Freja är cool och nöjer sig med att titta på

I övrigt hittade Fanny någon smaskig lämning från något oidentifierbart djur som har legat och gottat till sig under snön. Smask sa hon, urrk säger vi - inga pussar ikväll...

Freja på rehab

Idag var det dags för veckans rehabsim.  
Freja opererades för ostekondros 2006 men blev aldrig riktigt bra. Hon var stel och haltade när hon lekt för mycket och fick bara gå koppelpromenader på dagis. Trist tyckte hon som älskar att leka med hundar. Vi gjorde en ny undersökning, den här gången på Strömsholm. De ville inte operera henne utan tyckte att vi skulle pröva rehabträning istället. Först körde vi threadmill på Strömsholm och sen blev det simning i bässäng på Arninge Djurklinik. Efter några månader så kunde Freja leka och röra sig som vilken annan hund som helst! Freja simmar varje vecka och både hon och vi tycker att det är jättekul! Hon har även varit med på en massa uppvisningar när djurkliniken behöver "snyggsimmare" som de kallar det! Det tycker Freja är jätteroligt - hon älskar att stå i centrum för uppmärksamheten!

Esther Williams

Tisdagslunch


Kl. 12.58.10


Kl. 12.58.20


Kl. 12.58.30

Att gå på valpkurs med en övertrött monstervalp

Innebär följande:
1. att man har rödmosiga händer för att valpen drar i kopplet åt alla håll
2. man uppfattar absolut inte vad kursledaren säger för man har fullt upp med att se till att valpen inte försöker hälsa på alla andra hundar, mattar och hussar
3. valpen kan inte delta i övningarna för den är upptagen med att gräva sig ner i gräsmattan och äta lera och gräsrötter
4. valpen försöker gnaga sönder bordsben, stolsben, mattes ryggsäck, vattenflaska, koppel och dessutom hoppa upp på bordet och sno mattes bulle och kaffekopp medans matte försöker fika och lyssna på kursledaren
5. att man känner sig som världens sämsta matte eftersom alla andra valpar naturligtvis sitter som tända ljus under hela lektionen och utför övningarna perfekt!
6. sist men inte minst: valpen biter kursledaren!!!

Husse är numera beordrad att följa med på resterande lektioner så att åtminstone en av oss fattar övningar och läxor!
 

och så här gott sover man när man varit på kurs

Världens bästa present?

Ja det tycker i alla fall Fanny! Om man biter i den så PIIIPER den, om man daskar till den så PIIIPER den, om man gör kattlika attackhopp på den så PIIIPER den och matte får snart ett nervsammanbrott. Får man kasta bort presenter?


Den äckliga lilla guldfisken

Måndagmorgon

Väckning 05.18 av en pigg valp (inte helt fel då måndagmorgon alltid innebär besök i träningshallen och gymma lite före jobbet). Ut på baksidan med Fanny så hon får uträtta behoven, det är fortfarande relativt bråttom så det inte sker olyckor inomhus. Sleva i sig lite gröt och ut med Freja på morgonpromenad. Väl tillbaka hör jag Fanny skälla som en tokig ute - grannen är ute och hämtar morgontidningen! Här ska det vaktas och grannskapet väckas, klockan är ju trots allt halv sju!
//Husse

Dagens aktiviteter

Var uppe vid golfbanan (bra för Fanny att vänja sig vid miljön - hemmaplan för Freja) och Freja fick göra ett långt sök efter matte och Fanny. Kanon även över asfaltsvägen! Fanny fick köra ett litet korvspår och det gick jättebra. Hon är fantastikt duktig på nosarbete! Jag brukar roa henne med att leta leksaksråttan hemma och börjar få problem med att gömma den på tillräckligt svåra ställen!
//Matte

Smittad...

Eftersom det är så roligt att kolla alla andras bloggar så är det väl inte mer än rätt att vi skaffar en egen! Här kommer matte och husse att skriva om framför allt våra hundar Freja och Fanny. Kanske blir det lite annat också
Tjejerna!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0