Värmeslag?

Det måste matte ha fått eftersom hon anmälde Fanny till en utställning idag! Husse kan inte sluta skratta...

Idag fick Fanny följa med och titta på när Freja simmade - jättespännande! Det här är bra träning för Fanny, hon blir nämligen skogstokig när Freja gör något som Fanny inte får vara med på. Då skäller hon som en galning och går upp i varv så det är helt otroligt. Så medan Freja simmar så sitter matte med Fanny och försöker få hennes uppmärksamhet med lite hjärngympeövningar. Det börjar gå riktigt bra! 


Fanny hade gärna hoppat i och lekt med Freja i bassängen!

Varmt!

Det verkar som att det regnar i hela Sverige utom i Upplands Väsby - här har det varit varmt och kvavt i flera dagar! Både Freja och Fanny flåsar som blåsbälgar...


Skönt att ligga i skuggan på sval asfalt, särskilt om man får ha nosen på storasyrrans tassar!

Såg ett bra tips på aktivitet på Felix mattes blogg som vi genast provade, man viker en handduk och stoppar in en massa godis. 


Det här roade dem en bra stund och dessutom kunde de göra det tillsammans!

Idag är det husses födelsedag! Det firar vi med grillmiddag ikväll och Fanny är snäll hela dagen (he he)


Hemma igen

De senaste dagarna har inte direkt inbjudit till blogginlägg om härliga semesterdagar efter händelserna i Oslo och Utøya. Här kommer ändå lite bilder från vår Dalaresa.

Vi har haft en underbar vecka i Tällberg! Vi var lite oroliga för hur Fanny skulle klara en hotellvistelse och särskilt när hon nu inte fick röra på sig som vanligt, utan skulle hålla sig i stillhet. Men det har gått riktigt bra! Det har varit lugnt och tyst när vi lämnat hundarna på rummet för frukost och middag (förutom sista kvällen när Fanny skällde som en tok och sista morgonen när hon gjorde konfetti av en tidning...)


Freja på promenad i Tällberg (Obs! Vägen är nästan inte alls trafikerad,
därför kan hon sitta ensam vid vägkanten)



Freja fick ta några dopp i Siljan


Matte och Fanny tittar ut från hotellrummet


Tjejerna får smaka lite av frukosten; macka, bacon och prinskorv!


Fanny har roligt på rummet!


Här är vi uppe på Björkberget i Siljansnäs, tyvärr ger inte bilden alls rättvisa åt den fantastiska utsikten. Vi gjorde en hel del bilutflykter och njöt av den underbara naturen.


Till skillnad mot Fanny så fick Freja hyfsad motion då hon fick hänga på Husse och husses kompis Jörgen på morgonrundorna. Här är de i Rättvik och har sprungit först ut på långbryggan (i bakgrunden) och sen upp till toppen av slalombacken (Lerdalshöjen). Ingen större match för Freja som mest strosade upp för backarna, värre för de andra... 


Freja nosar runt i buskagen

Nu är vi hemma igen och har inte planerat något särskilt för de resterande två veckorna. Vi tar dagen lite som den kommer och bara kopplar av! Vi kör hårt med Fannys hjärngympa. Hon har lärt sig "tummetott"-ramsan och är på god väg med några av de andra "cirkus-konsterna".


Tällberg dag 2

Idag blev det en tidig start på dagen, upp halv fem... Husse och Jörgen skulle springa Tällbergs halvmara (sträckningen alltså, inte tävlingen) före frukost. Freja hängde på i 10 km, sen tyckte vi att det räckte för henne.

Matte tog med hundarna ner till målgången vid badplatsen. De fick ta ett litet dopp medan vi väntade på hurtbullarna!


Freja badar i Siljan


Fanny tittar ut genom fönstret på rummet. Det händer mycket där utanför! Det är ju lite stiltje just nu med uteaktiviteter. Men andra veckan i stillhet är påbörjad...


Vi försöker passa på att lägga in någon liten övning vid Fannys korta "kisspromenader". Här tränar vi ligg på ängen nedanför hotellet

På eftermiddagen var vi och fikade hos Jörgens föräldrar som hyr ett härbre här. Vi blev bjudna på sju sorters hembakta kakor och hade det underbart i solen. Fanny och Freja fick stanna på rummet, de var jättetrötta och behövde sova.


Freja på promenad


Freja påbörjar en kullerbytta - hon blir helt tokig när det finns stora ytor att springa på!

Tällberg!

I morse packade vi in hundarna i bilen, plockade upp kompis Jörgen och åkte till Dalarna! För Fanny är det premiär att bo på hotell, Freja är däremot en van hotellhund. Bara man tar med sig en liten smakbit från frukost/lunch/middag så är hon nöjd!

Vädret var inte det bästa, det regnade i princip hela vägen...
 
 
På väg!


En liten rast i Sala


Rökpaus i ösregn...


Lunch! Eftersom det regnade fick vi nöja oss med en rastplats längs vägen, inte så mysig miljö kanske, men det fanns ju i alla fall tak!


Framme i Tällberg


Promenad med Siljan i bakgrunden


På kvällen klarnade det upp och vi fick en underbar kväll på uteserveringen. Även det var premiär för Fanny och hon skötte sig galant!

Då och nu

Det är lite kul att jämföra bilder och se hur mycket Fanny har växt!


Fotot är taget den 6 mars då Fanny var knappt 3 månader. Freja ser gigantisk ut!


Taget idag, Fanny är faktiskt någon cm högre än Freja nu

Livet leker!

Idag är det en väldigt bra dag;

Vår andra semesterperiod börjar! I tre veckor ska vi vara lediga
Freja kommer hem från landet! Oj vad vi har saknat henne
Fanny fyller sju månader!
+ en del roliga besked

Champagnen är på kylning och livet på topp!


Saknad vovve som är på väg hem nu!


Sjumånaderstjejen med favoritbenet

Fanny stöder ganska bra på benet nu vilket förmodligen är positivt, men som också gör att vi måste passa på henne konstant så att det inte blir för mycket springande och hoppande...

Tack Lill, Mona, Eva, Cizzi och Heidi för omtänksamma blogg-kommentarer!


33 dagar kvar...

Ännu en tråkig dag på husses jobb för Fanny.


Åh vad tråkigt det är!

Men sen blev det hjärngympaövningar. Vi har ju en del på lager sen när Freja opererades och var tvungen att ta det lugnt i ett par månader. Idag har vi tränat att lära sig matte och husses fingrar (tummetott, slickepott osv). Dessutom fick Fanny en kartong med skinkbitar i.


Hur ska jag komma åt skinkan? Tänka, tänka, tänka...


Aha! Det var så här jag skulle göra!

Nu planerar vi att Fanny, på de här veckorna, ska lära sig att "säga nej" (ruska på huvudet), vinka," viska" i örat, tvätta sig om nosen, ligga död och så klart ramsan "tummetott, slickepott..." Vi får se hur långt vi kommer!


På husses jobb

När nu Fanny ska hålla sig lugn så får hon följa med husse till jobbet den här veckan. Sen har vi ju, som tur är, tre veckor semester igen!


Åh vad kul med ett nytt ställe!


Fast man fick ju inte springa i den där långa roliga korridoren...


Det var kanske inte så roligt i alla fall...

Veterinären ringde idag och sa att vi slipper operera. Det var väldigt skönt i alla fall! Nu återstår bara, i bästa fall, 34 dagar i stillhet. Det har nu gått en dag och Fanny håller redan på att gå upp i atomer... Alla tips på stillsamma hjärngympeövningar tas tacksamt emot!

En olycka händer så lätt...

Igår kväll skulle husse springa upp på övervåningen och hämta något. Fanny, som låg och sov, for upp och kastade sig efter honom upp i trappan. Därefter hördes ett stort brak, matte trodde först att det var husse som ramlade, men det var såklart Fanny. Hon ville inte resa sig upp utan husse fick lyfta ner henne på golvet. Då såg vi att hon hade jätteont och hon ville inte stödja på vänster bakben. Vi klämde lite på hennes ben och insåg att det var i tassen det gjorde ont. Vi bestämde oss för att avvakta lite och se om det var bättre på morgonen. Det var det inte så vi åkte till veterinären och röntgade henne (som tur är så är veterinärmottagningen i Väsby öppen på helger!) Det visade sig att hon har fått en fraktur på en tå!!! Sprickan syntes tydligt på röntgenbilderna. Nu får hon smärtstillande och vi hoppas att det inte ska behövas någon operation. Vi får besked om det imorgon. Dessvärre är det 5-6 veckor med korta promenader och ett stillsamt leverne som gäller nu - hur nu det ska gå med det här lilla yrvädret?


Den brutna tån (till vänster)


Fanny fick ett grisöra att trösta sig med!

Sommar-rehab

När vi är på landet så får Freja köra sin rehabsimning efter roddbåten.


Freja hoppar i från bryggan!


Hon simmar gärna iväg en bit från båten


Som retriever ska man alltid ha något i munnen, hon simmar hela tiden och håller i linan!


Efter träningspasset sitter vi och torkar en stund på bryggan


Fast det är ju ännu skönare att rulla och torka sig i gräset!


Jobbvardag

Den här veckan har vi börjat jobba igen, fast det är bara i två veckor, sen har vi semester igen i hela tre veckor. Tjejerna har det ändå kanonbra, de är ute på landet hela dagarna. Husse kör ut till Norrtälje på morgonen med avgång kl 06.00 och matte hämtar på kvällen ca 19.00.


Tjejerna i morse - redo för avfärd!

Så dagarna tillbringas ute i det fria och att husses pappa tränar stenhårt med Fanny att gå fint på promenaderna! Husses mamma går med Freja som är något mer "lätthanterad". Mycket mer träning än så blir det inte just nu (vi försöker hinna med några enkla övningar för Fanny hemma på kvällen) men promenadträningen är viktig och bra. Fanny har lite svårt att acceptera att gå efter Freja, hon vill alltid gå först! På kvällarna ligger de i carporten och spanar på grannskapet och allt som rör sig därute. Bra att ha koll på grannarna... ;)

Appropå en del inlägg och kommentarer på de andra F-kullsbloggarna om hundar som norpar åt sig mat snabbare än blixten, så tänkte matte ta några fina bilder när tjejerna fick smaka varsin sushibit av husse. Här är de bedrövliga resultaten;


Freja slukar sin bit men kameran hänger inte med


och Fanny var ju såklart ännu snabbare!

RSS 2.0