Utställningspremiär!

Så var det dags! Tidigt i morse, kl 06.00, lastade vi bilen och åkte mot Eskilstuna. Matte och husse hade kvällen innan insett att det nog var bäst att matte visade Fanny eftersom hon bara hoppar och har sig när husse springer med henne. Och nervöst blev det med så kort varsel, kan jag lova!


På väg

Framme i Eskilstuna så träffade vi kennelmatte och Figo men den här gången var det inte tal om något bus med brorsan, nu hade vi viktigare saker att fokusera på! Kennelmatte delade med sig av lite tips och trix. Vi fick även låna ett lite kraftigare koppel än skosnöret som vi köpt.

 
Figo är ju en van utställningshund så han softade i buren.


Den mer orutinerade Fanny. Vi fick lägga en filt under så att hon inte skulle gräva upp gräsmattan vilket hon var på väg att göra innan.


Här tränar vi tandvisning


Brorsan Folke skulle också ställas ut. Här med husse och matte


Kennelmatte tränar med Fanny


Sen var det mattes tur. Fanny verkar lite ofokuserad...


Husses syster följde med som moraliskt stöd. Här börjar det bli ordentligt nervöst


Här är Folke och Figo i ringen. Kennelmatte visar Folke och Edas matte Lena visar Figo. Figo blev BIR-valp och gick till final!

Under tiden som brorsorna var i ringen så fick Fanny fullständigt frispel (tack och lov finns inga bilder på det). Hon hoppade och bet i kopplet, i mattes armar och var helt okontrollerbar. Matte var helt inställd på att lägga ner allt ihop. Som tur var, med hjälp av enorma mängder korv, så sansade sig Fanny och det var dags att kliva in i ringen!


"UT HÄRIFRÅN!" säger domaren (nej, fullt så illa var det inte...)


Fanny och matte springer runt, hon drog rätt rejält men inget hoppande!


Domaren kollar


Matte försöker att få Fanny att stå fint framför domarern, gick sisådär


Så här blev utlåtandet. Hur får man mer underkäke? Tugga tuggummi? Vi gillade sista omdömet bäst "livligt temperament", svårt att säga emot!


Finaste tjejen i världen i alla fall enligt matte och husse!


En blöt Fanny - har kennelmatte varit i uppfostringstagen tro?

Vice ordförande i beauceronklubben med fru var så otroligt generösa och bjöd oss alla på lunch innan finaldags. Då blev det äntligen tillfälle för lite hundbus!


Bus med Folke!

  
Mera bus! Fanny är så liten i jämförelse med brorsorna

Finalerna gick mycket tidigare än planerat så det var tur att husse med syster hade stannat kvar och ringde och larmade. Kennelmatte och Figo hann precis i tid!


Kennelmatte och Figo på språng i finalen


Glad kennelmatte med fina Figo som kom trea!!!


Fanny och matte är, trots kritiken, väldigt nöjda med dagen!


Och en väldigt trött tjej på väg hem  

Om en vecka är det dags igen...



Kommentarer
Postat av: Eva

Fina och roliga bilder!!! Fanny var JÄTTE duktig ( OCH matte!) Mycket bra bild på att du står helt rätt när vi tränade tandvisningen Bitte!! Och vilket fint STEG Fanny har!! Snyggt!!

Ja Fanny var verkligen liten om man jämnförde med hennes bröder:) Men hon ska vara feminin! JAG tycker hon var jätte fin!!

Det går säkert bra nästa helg!

2011-09-04 @ 20:15:18
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Mona med Frodo

Tusen tack för bilderna!!! Vi har väntat med spänning och hoppats att det skulle gå bra för er alla. Ses nästa söndag - då är det VÅR hund som gör premiär och ER som är rutinerad!

2011-09-04 @ 20:42:22
Postat av: Svarta Hundars Klubb

Vi är så stolta!!! Du är bäst!!!

2011-09-05 @ 11:26:57
Postat av: Maria o Folke

Ni var grymt duktiga!!! Jag är så avensjuk att du vågade ställa ut själv :) Nån dag ska nog jag med våga... haha! Bra gjort! Fanny är ju bara så himla fin och grymt söt. Folke tyckte det var hur kul som helst att äntligen få träffa henne och leka :D Han var ju verklikgen trött igår och både han och jag sov hela vägen hem. Han är trött idag med. Ge Fanny en stor blöt puss från oss båda!

2011-09-05 @ 11:35:51
Postat av: Lill + Fayanne + Edit

Grattis till utställningsdebuten!

Jag håller tummarna inför nästa helg!

2011-09-06 @ 10:44:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0