Framgångar och motgångar

Värmeböljan gör att vi inte kan träna fullt så mycket som vi hade tänkt oss, tjejerna orkar inte helt enkelt!

Så här tillbringar Fanny och Freja helst tiden:

Liggandes utslagna i skuggan...

Eller så här naturligtvis:

Blötdjuren!


Fanny simmar fortfarande lite plaskigt...

Vi promenerar mycket och det är bara antidragpromenader. Vi går inte så långt men ofta! Vi brukar gå en sväng runt "byn" och första gångerna blev Fanny oerhört störd av hästarna och fåren. Nu går hon bara förbi dem!
 

Fanny skäller ut en häst som blev måttligt imponerad...

I morse, medan det fortfarande var svalt, tog husse en runda på 3 km som gick hyfsat. Det var en helt ny runda med många nya intryck, bl a mötte de två malinoiser. Vi låter henne också gå lös emellanåt och hon är duktig på att inte dra iväg och att komma på inkallning!

Eftersom allt har gått så bra så måste ju matte och husse utmärka sig genom att klanta till det för våra arbetsvilliga hundar! Husse la två spår i skogen, han var duktig och märkte ut spåret med klädnypor! Tyvärr hade han sen ingen aning om var han hade satt dem så vi började med att leta klädnypor! När vi väl hittade dem så blev det kaos eftersom vi hade både Freja och Fanny med oss och båda ville arbeta och hetsade varandra så det blev pannkaka av allting. Dessutom la vi spåret i en i det närmaste ogenomtränglig terräng. Avslutningsvis så sprang båda förbi sina spårslut...


Fanny "spårar". Nosen är lite väl högt upp kanske?!!

Matte och husse har lärt sig av läxan och ska i fortsättningen ta ut en hund i taget, tydligt markera spåret med snitslar och lägga spåren i en terräng som man kan ta sig fram i!!!

I morgon ska vi testa antidragkunskaperna ordentligt när vi ska göra en utflykt upp till Öregrund! Hu, det blir en utmaning...


Kommentarer
Postat av: Mona med Frodo

Frodo sover bort dagarna, han med, så det är tveksamt om han kommer att utvecklas så mycket denna sommar. Däremot har han blivit RIKTIGT, riktigt bra på att komma på inkallning - wow! Han får gå lös hela dagarna och vi har inga staket eller annat. Han springer hej vilt runt på några hektar mark och kommer VARJE gång vi ropar. Det hade man ju inte direkt trott för en månad sedan... Men simma gör han inte än, vilket tydligen Fanny och Folke och Figo är duktiga på. Åka motorbåt kan han däremot, räknas det?

2011-06-29 @ 17:50:08
Postat av: Bitte

Mona, ja det räknas absolut!

2011-06-29 @ 17:59:20
Postat av: Eva

Åh vad härligt Mona!!! Träning GER färdighet:)

Jaja, alla gör fel i början och det är av dom man lär sig!! ja Fanny hade väl liiiiite hög nos:) Kom ihåg vad jag sa- gå inte ett steg om inte nosen är i backen!!!

2011-06-30 @ 14:39:42
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Cizzi Essi o Imsa

Visst är det underbart med spår....hmmm ;)

2011-07-01 @ 09:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0