Kurser!

I torsdags började Fannys koppelträningskurs. Fanny var som vanligt helt vild! Vad som var kul var att hon koncentrerade sig när vi skulle göra övningarna, det var när vi skulle stå stilla i en ring och bara lyssna som hon blev helgalen. Hoppade och bet både i koppel och mattes armar och var hur tokig som helst. Bortsett från det var kursen jättebra och vi fick mycket bra tips och övningar att träna vidare på. Sen får det bli en kurs i att stå stilla i ring... :)

Idag har vi varit på första lektionen av kantarellsök-kursen. Det var en lång lista på saker vi skulle ha med oss, bl a något slags arbetstecken, typ snusnäsduk. Nåt sånt hade vi inte så matte sydde snabbt ihop något av en gammal gardin. 

 
Så här snygga blev tjejerna!

Sen bar det av till Grimstafältet i Vällingby. Eftersom matte var ensam på torsdagens kurs (och det var JÄTTEJOBBIGT) så fick husse ta hand om stökfröken och matte fick glassa lite med lugna Freja.


Husse och Fanny innan kursen

För Fannys del är den här kursen främst tänkt som miljöträning. Om hon skulle lära sig hitta någon kantarell så är det bara bonus! Fanny var rätt stökig, det var några ganska skälliga hundar där som drog igång henne så hon och husse fick mest vara åskådare. Men vi ska träna mycket med henne hemma! Freja däremot är helt underbar att gå på kurs med. Hon skärper till sig helt otroligt och vill verkligen ARBETA! Vi kommer dit med Fanny också så småningom, gäller bara att ha tålamod. Som vi har skrivit tidigare så var ju Freja minst lika stökig när hon var i Fannys ålder.


Matte och Freja har hämtat träningskantareller, Fanny och husse tittar på


Paus - det skulle vara en tråkig paus så att hundarna verkligen vilade, därför bands alla hundarna i varsitt träd.


Freja letar kantareller som matte lagt ut i skogen. Matte fick ha plasthandskar på sig så att det inte skulle lukta matte om svampen.


Freja var jätteduktig och fick mycket beröm av kursledaren!

Nu är vi ute på landet. Tjejerna sov så gott hela vägen hit, busade en stund och nu sover de igen. Snart blir det kräftskiva!


Kommentarer
Postat av: Marie

Vem åt flest kräftor då, Freja eller Fanny? :)

2011-08-23 @ 08:23:13
Postat av: Bitte

Slutade oavgjort. De fick varsin kräftstjärt som de svalde på en nanosekund ;)Sen slank det väl ner lite paj kanske också...

2011-08-24 @ 20:41:58
URL: http://harjuhundarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0