En blivande utställningschampion?

I söndags tog vi med Fanny till djuraffären för att inhandla ett utställningskoppel. Två av personalen kom genast fram till oss och frågade om de kunde hjälpa till, matte talade stolt om att vi skulle köpa ett utställningskoppel till vår fina hund (alltså den där hunden som låg krälande på golvet, flåsande som en blåsbälg så där som bara Fanny kan). Personalen tittade förundrat på henne och avstyrde mattes planer på att köpa ett snyggt läderkoppel med en liten nätt kedja. "Hm, det där passar nog bättre till hundar som är VANA vid utställningar, det är VÄLDIGT ömtåligt". Det fick bli ett mer hållbart i nylon istället... "Det här ska inte gå av i alla fall..." På vägen ut kastade Fanny sig fram till ett ställ med grisöron så husse höll på att fara omkull. Kan tänka mig att de hade väldigt roligt efter att vi hade gått!  


Fanny i sitt "skosnöre"

Nu tränar vi mest på att trava fint bredvid husse, det går väl sådär, mycket hoppande blir det... Titta på tänderna övar vi också, det går lite bättre, om inte domaren bestämer sig för att inspektera tonsillerna förstås! Oj, oj, oj vi tycker synd om stackars kennelmatte som kommer att bli tvungen att bevittna eländet, det blir nog ingen bra reklam...

 

Kommentarer
Postat av: Eva

Haha, det kommer gå såå bra så!! Första gången ÄR första gången!! Vi får smyg träna lite innan! Halvsyrran Eda kommer ju oxå:)

2011-08-16 @ 20:27:24
URL: http://www.beauceroner.se.se
Postat av: Mona med Frodo

Nä, nu fick jag ångest!!! Kan vi ses någon dag så att ni kan kolla på Frodos tänder och pung och allt vad det är?! Och säga vad vi måste ha för koppel? Jag betvivlar starkt att vi ens kan småjogga snyggt i en fyrkant och STÅ STILL på alla fyra kan man nog glömma...

2011-08-16 @ 21:08:09
Postat av: Bitte och Jari

Mona - vi har samma ångest!!! Men pungklämmandet slipper vi i alla fall... Vi förlitar oss på Evas smygträning :) Ring eller maila så kan vi träffas och ha ångest tillsammans!

2011-08-16 @ 21:33:12
URL: http://harjuhundarna.blogg.se/
Postat av: Eva

Kolla in filmerna som jag gjorde till er ALLA och se vad ni ska träna på, det blir jätte bra!! och glöm inte att de ÄR VALPAR enl utställningen iallafall även om alla domare jag har ställt Figo för har skrattat lite när "valpen" kommer indrällandes:) Men han har en bra teknik - Figo hånglar upp domarna så de smälter för honom!! hehe det funkade fint i Askersund och i Avesta:)

2011-08-16 @ 22:00:30
URL: http://www.beauceroner.se.se
Postat av: Komps

Det kommer bli bra se till att inte ha för gott godis då kan man inte tänka på hur man ska gå vov Komps

2011-08-16 @ 22:31:50
Postat av: Karin och Athena

Det kommer att gå alldeles utmärkt! Alla är vi barn i början. Det är tur för mig att det inte fanns några vittnen till Athenas utställningsdebut;-) Tack dessutom för stöttningen!

2011-08-17 @ 19:37:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0